Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ach jo. Je to zvláštní móda, absolutně se nezatěžovat nějakou argumentací.

Jsou lidé, kteří poctivě zkoumají prameny, ověřují informace z různých zdrojů, předkládají argumenty a vy si přijdete a jen tak s lehkostí si napíšete: / jen připomínám, že Tibet vždy byl součástí Číny stejně jako například Olomouc byla vždy součástí Moravy/. A je vymalováno, neřešit, nepřepínat.

2 0
možnosti

Přesně. Přitom když už o tom nic nevím, zrovna tohle zjistit je úkol pro žáka čtvrté třídy na základní škole.

0 0
možnosti

J73a12r24a 92R94a42n19k

13. 10. 2015 19:50

Free Tibet, ano - zvlaste od "cestovatelu", jako jste Vy, hlavne, ze jste slyselRv

http://www.tibet.ca/

1 0
možnosti

"Stále čínští komunisti svině a autor magor ?"

Autor je "magor" zcela očividně, ale takovéto magory mám ráda ;-) Nebojí se podat informace, které nejsou "in" a ještě u toho udržet poměrně humornou linku.

Každý z nás si musí udělat názor sám, zvláště pokud se jedná o takhle vzdálenou destinaci, kam nemáme možnost zajet na výlet a ověřit si vše na vlastní oči / uši, a informace z "protiproudu" pomáhají pochybovat a sledovat záležitost víc do hloubky. Proto - díky za ně!

0 0
možnosti

J33a58r67a 94R77a84n31k

13. 10. 2015 19:53

Pani Smekalova, nejlepsi je to videt na vlastni oci, cist literaturu, ono jich na tisice uteklo a spousta z nich dostal a Azyl ve Svycarsku, tam jsem je poznala, jako instruktory i umelce, pozdeji v Kanade a byla jsem i na navsteve jejich rodin:-(

0 0
možnosti

Tibet měl období, kdy ho ovládali Mongolové, měl období nezávislosti, po většinu času ho asi ovládali Číňané.

Dalajláma na svých cestách dost načichl liberalismem. Například prohlašuje, že je obyčejný mnich. Mnozí Tibeťané, možná většina, ho však nadále považují za čtrnácté vtělení jejich boha. Povstání proti čínské nadvládě bylo v r. 1959, nepokoje se opakovaly. Dnes spíše převažují protesty sebeupalováním. Asi 140 případů, převážně mnichů, taky mnišek.

Jedno však stojí za povšimnutí: Do Tibet se stěhují etničtí Číňané (možná je to pro mnohé spíše vyhnanství), dnes už tvoří většinu obyvatel Tibetu. Tím je změna Tibetu zpečetěna.

Za zmínku stojí i osud Mongolska. Před revolucí to byl stát s velmi podobným teokratickým zřízením. Bylo tam velké množství budhistických klášterů, funkce byla stejná jako v Tibetu. Po revoluci (prý ji provedl jeden prapor Rudé armády) jsou kláštery v troskách. Dnes v Mongolsku působí množství protestantských misionářů, katolické misie jsou v menšině. Bude zajímavé sledovat další vývoj.

1 0
možnosti

Jako ukázka čínské propagandy dobrý.. Z blogů známe hlavně tu proruskou, ta čínská je novinkou. Pokud to ale myslíte vážně, tak to Rv ..Skutečnost, že himalájské králoství bylo drsným feudálním státem nikdo nezpochybňuje, přirovnat ale Tibet a Čínu k Olomouci a Moravě to je fakt velká porce demagogie - přečtěte si něco o historii této části světa!

2 0
možnosti

Jste snad proti sebeurčení národů?

1 0
možnosti

Aha, takže lámaismus byl špatný, tudíž Číňané jsou dobří a mají právo Tibet okupovat. Analogicky když Hitler byl špatný, tak Stalin byl dobrý a Sovětský svaz jakožto osvoboditel od nacistů měl právo okupovat Československo, že.

Lituji, ale já jsem zažil ruskou okupaci a tak mám plné pochopení pro každý národ, který si přeje zbavit se okupantů (přičemž co by daly jiné okupované státy za tak výhoné podmínky kapitulace, jaké se podařilo vyjednat Husákovi). Mimochodem, v tom osmašedesátém tady byla snaha o "třetí cestu", to jest vybrat si z kapitalismu a socialismu vždy tu lepší stránku. Jiní namítali, že se to skombinovat nedá. A právě Číňané prakticky dokázali, že kombinace možná je - jenom na to šli z druhé strany a pustili se "čtvrtou cestou", to jest vybrali si z obou systémů vždy tu horší stránku.

0 1
možnosti

Ještě před rokem by Vás okamžitě sežrali. Teď ale mají plno práce s chudáčky imigrujícími muslimy.

3 2
možnosti

J27a23r74a 65R53a29n25k

13. 10. 2015 19:46

Co vite o Cine? Byl jste tam? Pokud ano, jak dlouho. To same o Tibetu, Vy cestovateli. Nejdrive si najdete neco o Falun Gong a "organ harvesting", pak o milionech neexistujicich deti v Cine a pak opet neco napisteRvRv

0 1
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 486x
pracující člověk - cestovatel