Free Tibet ! Od koho ?

Tak mi leží na srdci osud obyvatel Tibetu. Jak jste na tom vy ? Pokud stejně jako já,  jste zde správně.

Tak mi leží na srdci osud obyvatel Tibetu. Jak jste na tom vy ? Pokud stejně jako já,  jste zde správně a  můžete si v klidu zapálit nějakou vonnou tyčinku  a posadit se do nějaké uklidňující polohy. Ještě jednou se ale zeptám, také vám leží na srdci osud Tibeťanů ?

Až se bude vyvěšovat na radnici tibetská vlajka , vyvěsím doma na plot podobnou s podobným textem, jen trochu upřesňujícím.

Objevil jsem pár zajímavých informací od lidí, kteří se touto problematikou zabývají a které by vám mohly pomoci obrázek této země a života tam trochu osvětlit a vše co se okolo Tibetu, z pohledu západu děje, vyjasnit. Ptám se potřetí a naposledy, opravdu vám leží na srdci osud těchto lidí tam daleko v Asii ?

Bude totiž nutno informace trochu poopravit a to způsobí trochu nesoulad s tím, co jsme dosud mysleli a co skutečně je. Někomu to možná způsobí i změnu světonázoru.

První co na mně zapůsobilo  byl článek českého biologa, který oficiální verzi velmi kritizoval a dalším hřebíčkem byla přednáška německého psychologa Colina Goldnera o Tibetu a především  o Jeho svátosti Dalajlámovi.

Nyní malá odbočka, před vteřinou jsem napsal do textu slovo Dalajlmovi , tedy s chybou a automatický opravář mi slovo červeně podtrhl. To je fantastické, že moderní západní pc-mozek tuto chybu pozná.

 Ano správně se píše Dalajláma. Co ale opravovací program neopraví to je názor a skutečnost. To zbude na nás lidech.  Možná, že vy to tak necítíte anebo máte jiné starosti.

A oprava je tato.

Informace o životě v Tibetu jsme v poslední době dostávali předkousané novináři a ti formovali naší představu. Toho špatného hrála Čína, nejlidnatější stát světa s komunistickým režimem, který nemůže přeci dělat nic jiného než utiskovat. Na druhé straně byli nebozí Tibeťané, kteří po příchodu čínských komunistů zažívali útlak a porobu. Naše přesvědčení sílilo když jsme viděli v televizi Dalajlámu, chudáka v exilu, který nemůže sloužit svým ovečkám hovořícího klidným hlasem před nabitými sály světových metropolí.

S tím přeci musíme něco udělat a tak jsme vyvěsili vlajku Free Tibet a věřili v lidskou dobrotu a spravedlnost.

Tak si zapalte další vonnou tyčinku už jdeme na to.

Tibet a především systém vládnutí tomuto lidu , který provozovali Lámové je jeden v nejhorších nejodpornějších systémů jaký ve světě fungoval.  Tito poddaní byli naprosto nesvéprávnými otroky těchto církevních vyslanců.  Naprosto nelidský systém, který provozovali připomínal spíše otrokářství než cokoli jiného v 50. Letech minulého století kdy do Tibetu čínští komunisti přišli.

A nyní další odbočka. Už skoro vidím, jak to nyní ve vás vře když jsem zmínil komunisty a máte chuť zapálit si další vonnou tyčinku. No zapalte  protože informace budou pokračovat. A nebudete z toho mít radost. 

Příchod čínských komunistů do oblasti / jen připomínám, že Tibet vždy byl součástí Číny stejně jako například Olomouc byla vždy součástí Moravy/ znamenal pro většinu obyčejných lidí zde osvobození od otrokářství a první okamžiky, kdy se mohli cítit jako lidé.  Jakou většinu ? Jak jsem napsal, naprostou většinu a pokud jste to nepochopili, snad by pomohla informace, že jen hlavní církevní osoba Dalajláma měl jen pro svou osobní potřebu k dispozici několik farem, které pouze pro něj pracovaly a to bylo cca 40 000 lidí. Už jste pochopili ? I ti v zadních řadách ?

Čínští komunisti umožnili těmto lidem cítit se jako lidé a při rozbrojích a konfliktech při příchodu komunistů do Tibetu, resp. Při změně politického systému v Tibetu došlo k velikým násilnostem na duchovních. Tipněte si, kdo je prováděl. Ano byli to tito dosud otroci obyčejní Tibeťani, kteří už pochopili v jakém hrůzném systému žili.

Už jste si zvykli na tento  nový pohled na čínské komunisty té doby nebo ve vás stále spojení komunista a něco dobrého vyvolává vztek a odpor ?

Tak ještě pár další informací.  Systém pekla tibetské víry je velmi podrobně vypracován, ten musel vytvářet opravu nějaký koumák. Detaily si můžete najít sami jen mně zaujalo, že odsouzenec v jednom z pekel se postupně potápí do velikého sudu s výkaly a když se tam potopí, začne postupně stoupat  a když vystoupá úplně ven, znovu se tam potopí. Taková sysifofská práce podle Lámů. Ne pardon to nevymysleli Lámové, tak to prostě v pekle v Tibetu chodí.

Každý tibetský chrám , to místo boží svátosti, měl mučírnu. Jak mi toto pan Láma vysvětlí ?  Snad, že je všechny stavěli dle stejného stavebního plánu aby neměli na stavebním úřadě ve Lhase potíže s povolením ale mučírna nikdy jako mučírna nebyla využita. Spíše jen jako sklad ovoce anebo úklidových prostředků.

No dobrá ale jak mi vysvětlí fotografie vycpaných lidských těl navěšených na dřevěných rámech, vysoušených tibetským svatým větrem.  Ale pravdu pane Lámo,  jak se říká kápněte božskou.

Další odbočka, jak jste na tom nyní po těchto informacích ?

 Stále čínští komunisti svině a autor magor ?  Tak poslední argument ale jen zběžně aby ti, kterým opravdu leží na srdci osud lidí v Tibetu, měli možnost dál si pátrat po informacích a tím si k této realitě vytvoří lepší vztah než když jim to někdo takto hustí do hlavy.

Proč dostal Daljamáma / i nyní mně to upozornilo na překlep v názvu ale už to nechám tak / Nobelovu cenu a je takto západem veleben a stále placen.  Ano nepřeslechli jste, tento člověk je placen západem. Pardon já jsem se spletl,  jeho přednášky jsou honorovány.

 Jedním z důvodů byla potřeba určitých filozofických  skupin západu hledajících něco nového, jiného než tradiční evropské myšlení. Dalším důvodem je páka na velikou Čínu  jejíž součástí Tibet je.  Je totiž nutno vytvářet neustálý tlak na Čínu  a pocit nesvobody v Číně v očích Západoevropanů. To aby mlčeli, až přiletí ze západu letadla, aby osvobodila kláštery o komunistického jha. A aby uklidili v mučírnách a Lámům poradili, aby ty vysušené lidské ostatky raději schovávali v sušárně.

Výšeuvedené informace nejsou úplně přesné a možná některé věci jsou trochu jinak. To aby se kritici textu měli od čeho odpíchnout až budou tento článek oponovat.

Jednu chybu, kterou jsem už sám objevil.  Naprosto  není pravda, že v tibetských chrámech visela vycpaná lidská těla.  Za prvé to nebyla celá lidská těla ale většinou těla bez hlav.  A navíc vůbec nebyla vycpaná nýbrž se jen ve větru vysoušela. Navíc vůbec nevisela ve chrámech ale mimo pozemek chrámu.

Ani si nejsem jist, že jsem napsal jméno německého autora Colina Goldnera správně. A tak by oponent mohl napsat, že píšu nějaké informace od neexistujícího člověka navíc naprosto zcestné protože k žádnému vycpávání nedocházelo.

A další chyba, tento text má  dokonce chyby v interpunkci.

Závěrem snad jen zapálení další vonné tyčinky, popíjení čaje uvařeného na jačím sušeném trusu za zvuku modlitebních bubínků.

A až dopijete objednejte si na netu vlajku Tibetu s nápisem FREE TIBET FROM LAMAS.

Ps – tento článek sponzoruje výrobce vonných tyčinek Vonna tycynka incorporated.

 

Autor: Přemysl Černý | úterý 13.10.2015 13:59 | karma článku: 17,76 | přečteno: 551x
  • Další články autora

Přemysl Černý

Whitehorse Yukon a okolí

30.8.2016 v 0:00 | Karma: 8,65

Přemysl Černý

Ostrov Vancouver a okolí

4.2.2016 v 8:46 | Karma: 11,75

Přemysl Černý

Tak jsem si četl o válce.

20.10.2015 v 11:20 | Karma: 10,68

Přemysl Černý

Tenkrát na Aljašce a Yukonu

13.11.2013 v 0:49 | Karma: 9,27

Přemysl Černý

Jižní Arizona Tucson a okolí

28.10.2013 v 19:29 | Karma: 13,39
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 486x
pracující člověk - cestovatel